Tillsammans hittar vi
den perfekta lösningen

Sedan 1947 har Wibergs gjort vardagen enklare för sina kunder. Det är precis det vi vill fortsätta med, i en tid då allt färre specialiserade företag får ta plats. Vi vill värna och utveckla hantverket och på de här sidorna kan du se några exempel på hur våra produkter används.

Enhetligt intryck med långa golvplank

När köket i villan i Örebro skulle renoveras sökte kunden ett massivt ekgolv – med så få skarvar som möjligt för ett enhetligt intryck. Lösningen blev ett specialhyvlat ekgolv i längder upp till 4,6 meter. Plankorna sågades till 145 mm breda ämnen för att sedan hyvlas och förses med spont och fasas på långsidor och ändar. De lätt fasade kanterna skapar en genuin känsla av kvalitet när golvet ligger på plats. För att komplettera golvet, valde kunden att även montera socklar och foder i massiv ek. Golv, socklar och foder är behandlade med vitpigmenterad hårdvaxolja. Behandlingen ger ett mycket bra skydd mot slitage, samtidigt som det ger en känsla av att virket är obehandlat.

När golvet får sätta tonen

Ett specialbeställt massivt 195 mm brett ekgolv i mörk oljebets löper som en röd tråd genom det här projektet. Golvet har ett toppskikt av sidenmatt hårdvaxolja, för en tålig men samtidigt elegant yta. Golvlisterna är tillverkade i slitstark ek och har skarpare kanter med något högre och bredare profil än standard. Här har kunden valt en vitpigmenterad lasyr, för att harmonisera med väggytorna. Den mörka oljebetsen tas upp i husets övriga inredning, där vi varit med och tagit fram detaljer.

Detaljerna som gör helheten

I den nybyggda privatbostaden, vid Vätterns strand, sökte kunden ett mörkt ekgolv. Resultatet blev ett massivt ekgolv som behandlades med oljebets. Sidenmatt hårdvaxolja som slutlig ytbehandling ger en slitstark och elegant yta. Till gästhuset sökte kunden en vindstrappa som smälte in med övrig inredning. Trappan är gjord i massiv ek där plansteg, sättsteg, trappsida och de olika täcklisterna måttanpassades och frästes i vår fabrik för enkel och effektiv montering. I det här projektet är det de små detaljer som skapar helheten. En specialdesignad överliggare till bostadshusets trapp samsas med en kundanpassad profil på golvlisten. Den breda basen på golvlisten täcker springan mellan golv och vägg som krävs vid flytande golv på stora ytor. En lutad kant och asymmetrisk rundning ger ett diskret intryck, trots storleken.